ללמוד צרפתית באוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לתרבות צרפת מקנה בקיאות בשפה ובתרבות הצרפתית ומכשירה את תלמידיה לעבודת מחקר או לשוק העבודה. תכנית הלימודים כוללת רכישת השפה הצרפתית משלביה הראשונים (דקדוק, צרפתית בע"פ ובכתב), קורסי תרבות   (אמנות, תיאטרון, קולנוע ועיתונות), קורסי ספרות  (צרפתית ועולם צרפתי) ובלשנות. במחלקה מגמה לדוברי צרפתית  ומגמה לסטודנטים ללא ידיעה מוקדמת של השפה.

במחלקה תואר ראשון,  תואר שני ותואר שלישי.

המחלקה מציעה לימודי  יסוד והמשך בתרבות וספרות צרפתית ופרנקופונית, בשפה הצרפתית ובחקר השיח.

קהל היעד של המחלקה הוא:

לתואר ראשון (B.A)
  • מועמדים בעלי ידע מוקדם בצרפתית במסלולים מגוונים המקנים ידע בספרות, בלשנות ותרבות צרפתית.
  • מועמדים ללא ידע מוקדם בצרפתית שמעוניינים לרכוש את השפה הצרפתית וללמוד בעברית על תרבות צרפת.
לתואר שני (M.A)
  • בעלי תואר ראשון בצרפתית או בתחומים אחרים (עם השלמות).
  • מורים לצרפתית המעוניינים לרכוש תואר שני במסלול עם תזה או בלעדיה.
לדוקטורט (Ph.d)

בעלי תואר שני במדעי הרוח ובעלי רקע מתאים בשפה הצרפתית. למצטיינים מוצע מסלול ישיר.