מלגות ושיתופי פעולה

מלגות של המחלקה לתרבות צרפת

שגרירות צרפת - המכון הצרפתי בתל אביב

שיתוף הפעולה ההדוק עם המכון הצרפתי בתל-אביב ועם שגרירות צרפת מקנה מידי שנה מלגות לימודים לתלמידי החוג המצטיינים, במיוחד למבקשים להשתתף בקורסי קיץ בצרפת לשיפור הצרפתית.

שגרירות צרפת תומכת גם בהזמנת מרצים אורחים מחו"ל ובארגון כנסים במסגרת המחלקה. בשנה האחרונה זכינו בתמיכת השגרירות הצרפתית לחברות בסוכנות האוניברסיטאות הפרנקופוניות ( AUF)

שגרירות בלגיה בישראל

בנוסף למכון הצרפתי, השגרירות הבלגית מעניקה מידי שנה מלגות קצרות מועד לשם הלימוד של השפה הצרפתית והתרבות הבלגית.  פרטים נוספים באתר .

קבוצת המחקר  ADARR

בשיתוף עם אוניברסיטת תל-אביב ומייסודן של פרופ' רות עמוסי (החוג לצרפתית, תל-אביב), פרופ' רוזלין קורן ודר' גליה ינושבסקי (המחלקה לתרבות צרפת , בר-אילן). הקבוצה  כוללת חוקרים בכירים וסטודנטים לתארים מתקדמים משתי האוניברסיטאות, בתחומי חקר-השיח, רטוריקה וארגומנטציה.

לקבוצה כתב-עת אקדמי מקוון Argumentation et Analyse du discours  וקשרי מחקר ענפים בעולם. מידי ש נה מקיימת הקבוצה כנס ב נושא.

הסוכנות העולמית האוניברסיטאית לפרנקופוניה (AUF)

החל משנת הלימודים תשע"ב, מצטרפת אוניברסיטת בר-אילן כחברה בסוכנות העולמית לאוניברסיטאות פרנקופוניות

(Agence Universitaire de la Francophonie- AUF )  בסוכנות חברים כ-800 מוסדות אוניברסיטאים מ-90 מדינות בכל העולם. החברות בסוכנות מקנה אפשרות לשיתופי פעולה מדעיים בקנה מידה עולמי, ובכלל זה עם מדינות דוברות צרפתית בעולם המתפתח.

בחודש מרס תשע"ב התקיים לראשונה במחלקה לתרבות צרפת באוניברסיטת בר-אילן כנס הפרנקופוניה  בנושא "הוראת  שפות זרות בחברה רב-תרבותית: מקומה של הצרפתית",  הכנס נעשה בשיתוף עם המחלקה לתרגום וחקר התרגום, והמחלקה לערבית ובחסות שגרירות צרפת בישראל.