פנייה אישית לתלמידי התואר השני

שלום רב,

אנו שמחים על רצונך ללמוד לתואר שני במחלקתנו.

מטרת התואר השני להעמיק בחקר נושא בתחום התרבות הצרפתית, ספרותה ולשונה. במהלך התואר ירכשו הסטודנטים כישורי מחקר וילמדו קורסים עיוניים בכתיבת עבודת מחקר. במסלול עם תזה יבחר הסטודנט נושא לעבודה במהלך שנת הלימודים השניה. במסלול ללא תזה ירכוש הסטודנט כלים לחשיבה ביקורתית שיכשירו אותו ליציאה לשוק העבודה. שפת כתיבת העבודה: צרפתית או עברית בהתאם לייעוץ מוקדם.

התלמידים המצטיינים מלימודי התואר הראשון יוכלו להמשיך לתארים מתקדמים (תואר שני ותואר שלישי), בהם מושם דגש על מחקר בתחומי ההתמחות של המחלקה ושל מרציה: ספרות ימי הביניים, חקר העיתונות והשיח, בלשנות, ספרות צרפתית של המאה ה-20 והקשר בין ספרות ואמנות.

אנו שמים דגש על הקניית ערכי מחקר – חשיבה ביקורתית ואנליטית: בניית דור המשך במחקר וב"חזית הטכנולוגיה" של המחקר כיום במדינות דוברות הצרפתית

לצד רכישת ידע ספציפי בתחומי ההוראה השונים במחלקה, מקנה התואר השני כלים אנליטיים ומפתח חשיבה ביקורתית. תואר שני במסלול ללא תזה מתאים,  אם כן, למעוניינים להשתלב בשוק העבודה (למשל בתחום ההוראה או בתחום העסקים) ואילו תואר שני במסלול עם תזה מתאים למעוניינים להמשיך לתואר שלישי ולעסוק במחקר ובהוראה במסגרות אקדמיות.

מסלולי לימוד בתואר השני